Olívaolaj mint szappan alapanyag

A szíriai Levant régióban már évezdredekkel ezelőtt is készítettek szappant a bőven rendelkezésre álló Olívaolajból. Innen került nyugatra az első keresztes hadjáratok idején. Manapság Castille szappannak  azt a szappant hívják ami kizárólag Olívaolaj felhasználásával készül. Az elnevezést a nyugati olívaszappan készítés első központja, a spanyolországi Castilla tartománya után.

 
Az Olívaolajból készült szappanoknak van egy különleges tulajdonságuk: a környezetből vonzza magához a nedvességet és ezáltal a bőrünkhöz is. Így olyan réteget képez a bőrünk felületén amely ennek a hidratáló tulajdonságának köszönhetően tartja rugalmasan a bőrt és védi a kiszáradástól.

 

Minden bőrtípusra jótékony hatással van, finoman táplálja és tisztítja, valamint a csecsemők bőrére is ajánlott! Jellemzően apró buborékokat képez, továbbá hipoallergén, antibakteriális és regeneráló hatása van.

 
Minden ami  a bőrünkön keresztül felszívódik  a  vérünkbe jut , ezért fontos hogy csak olyan anyaggal kezeljük bőrünket, aminek alapanyagait meg is ennénk.  A tisztán extra szűz olívaolajból készült szappanok nyugodt szívvel sorolhatóak a legtisztább szappanok közé.
 
Az általunk forgalmazott Le Valli extra szűz olívaolajból is készül szappan, kecsketej hozzáadásával. Aki ismeri olajunk minőségét, biztos lehet ennek a szappannak a kiválóságában is. A szappany.hu weboldalon találnak bővebb információt a szappanyokról. 

 

< Vissza